G&G Trouble

Discussion in 'Massachusetts Airsoft Forum' started by Regularpinoy, Dec 25, 2012.

  1. Regularpinoy

    Regularpinoy New Member

    15
    0
    I recently bought a G&G CM16 Raider. But it will not fire at all, I charged the battery and the mag is full but nothing I do seems to work, what should I do?
     
  2. marine121496

    marine121496 Wahahaha~ Supporting Member

    7,506
    2
    Ann Arbor
    Be a little more descriptive please, does the gun make any noise? Do the wires heat up when trying to fire?
     

  3. Regularpinoy

    Regularpinoy New Member

    15
    0
    It dry fires just fine, but it doesn't shoot bbs.
     
  4. Regularpinoy

    Regularpinoy New Member

    15
    0
    I'm not sure about the wires, I'm fairly new at this
     
  5. marine121496

    marine121496 Wahahaha~ Supporting Member

    7,506
    2
    Ann Arbor
    And you have winded the magazine a ton right?
     
  6. Regularpinoy

    Regularpinoy New Member

    15
    0
    Yeah, I filled it all the way and winded it too.
     
  7. Archer627

    Archer627 New Member

    6,174
    5
    Figgington
    Can you look into the Magwell and see if there is something moving in the hop up chamber?
     
  8. marine121496

    marine121496 Wahahaha~ Supporting Member

    7,506
    2
    Ann Arbor
    Okay just to check, see if it fires upside down.
     
  9. Regularpinoy

    Regularpinoy New Member

    15
    0
    It doesn't fire upside down, and there seems to be nothing in the hop up chamber
     
  10. marine121496

    marine121496 Wahahaha~ Supporting Member

    7,506
    2
    Ann Arbor
    hmm when you fire does that thing in front of the gearbox move back and forth? It should go into the hop up and out. It's like a nozzle of sorts?


    EDIT:did not see archer post that...
     
    Last edited: Dec 25, 2012
  11. Regularpinoy

    Regularpinoy New Member

    15
    0
    No it doesn't move, should I just turn it in or something?
     
  12. Regularpinoy

    Regularpinoy New Member

    15
    0
    I'm not sure what that is, but when I fire this, it seems to not move at all
     
  13. Archer627

    Archer627 New Member

    6,174
    5
    Figgington
    Here's what I want you to do. I want you to pop out the receiver pin closest to the selector switch. It'll be pretty big. Once you do that, slide off the top part. After that, I want you to shoot the gun. If the little plastic piece protruding from the gearbox doesn't move, it's a Tappet problem.
     
    Last edited: Dec 25, 2012
  14. Regularpinoy

    Regularpinoy New Member

    15
    0
    So I take the upper receiver off and the fire it?
     
  15. Archer627

    Archer627 New Member

    6,174
    5
    Figgington
    Yupp. Exactly what you need to do.
     
  16. Regularpinoy

    Regularpinoy New Member

    15
    0
    Every time I shoot, the piece on the motor moves, so I'm guessing its a Tappet problem
     
  17. Archer627

    Archer627 New Member

    6,174
    5
    Figgington
    Wait, what? Is the little plastic piece moving?
     
  18. Regularpinoy

    Regularpinoy New Member

    15
    0
    Yeah, the plastic piece is moving
     
  19. Archer627

    Archer627 New Member

    6,174
    5
    Figgington
    Well, that's good. That's not the problem. Put the upper receiver back on now.
     
  20. TheAirsoftTech

    TheAirsoftTech New Member

    3,510
    5
    Is your hopup just simply turned up to much?