VFC M4 not firing semi

Discussion in 'Gun Building, Modifications & Repairs' started by brokenarrow, Oct 6, 2012.

  1. brokenarrow

    brokenarrow Active Member

    5,862
    19
    Meadville
    I have a VFC M4 that will fire full auto on semi and auto, WHAT IS THE PROBLEM?!?!?
     
  2. bal1

    bal1 New Member

    1,366
    0
    I have the same problem with my cxp its probably the trigger contacts,but my knowledge on working on guns is limited.
     

  3. brokenarrow

    brokenarrow Active Member

    5,862
    19
    Meadville
    It has brand new wiring, but it won't go semi and the motor will only squeal
     
  4. bal1

    bal1 New Member

    1,366
    0
    Motor height possibly? As I said my knowledge is limited.
     
  5. GreenListerine

    GreenListerine New Member

    630
    0
    The squealing sounds like a motor height issue. The auto-only sounds like a cut-off lever issue
     
  6. Archer627

    Archer627 New Member

    6,174
    5
    Figgington
    The auto on semi is a cut off, selector plate, or selector switch problem.
     
  7. paulitoo55

    paulitoo55 New Member

    1
    0
    Fontana
    I have this same problem. But, sometimes my trigger will get stuck and won't respond unless I pull it forward a little bit. It makes a "Click" and continues to fire full auto.
     
  8. Ehudakineyah

    Ehudakineyah New Member

    2,510
    0
    Mililani
    - Trigger contact might not be touching the cut off lever.

    - selector plate might not be engaging the cut off lever

    - might have a built up of "stuff" in the way of the trigger contact dolly
     
  9. Archer627

    Archer627 New Member

    6,174
    5
    Figgington
    Man has it been a while since you posted. Nice to see ya back!
     
    Last edited: Nov 5, 2012
  10. Ehudakineyah

    Ehudakineyah New Member

    2,510
    0
    Mililani
    haha thanks man :) first time i signed in.... in forever and a half :)

    ill be on now :) nice to be back