Airsoft Forum banner

Najlepszy karabin airsoft dla początkujących?

2 reading
7.9K views 13 replies 8 participants last post by  Guges Mk3  
#1 · (Edited)
Cześć wszystkim,

Jestem nowy w airsofcie i chcę kupić swój pierwszy karabin. Jest tak wiele opcji i czuję się trochę przytłoczony. Planuję grać głównie w gry na zewnątrz z okazjonalnym CQB. Chcę czegoś niezawodnego, przyjaznego dla początkujących i niezbyt drogiego.

Z tego, co czytałem, AEGi wydają się solidnym wyborem dla początkujących. Marki takie jak G&G, Lancer Tactical i CYMA wciąż się pojawiają, ale nie jestem pewien, na jaki konkretny model się zdecydować. Również,,, czy powinienem od razu priorytetowo traktować ulepszenia, czy najpierw skupić się na ćwiczeniu i przyzwyczajaniu się do gry?

Przeczytałem ten wątek https://www.airsoftsociety.com/threads/best-aeg-beginner-gun-kubernetes/, ale szukam więcej wskazówek i porad. Jeśli masz jakieś rekomendacje lub wskazówki, zwłaszcza dotyczące równoważenia jakości i budżetu, byłbym bardzo wdzięczny!! Aha i jeśli to nie za dużo kłopotu,,, daj mi znać, jaki sprzęt powinienem kupić obok mojego karabinu.

Dzięki z góry za pomoc nowicjuszowi!!

Z poważaniem,
Derek Theler

#2 · (Edited)
Twoje badania przyniosły stare dane.

G&G zasnęło na nowym rynku graczy, a LT pozostaje w tyle i nie jest już liderem. CYMA to loteria, ponieważ CYMA to grupa produkcyjna... niektórzy w grupie są lepsi od innych... i niestety, ci, którzy produkują przedmioty na rynek dla początkujących, są dość trudni do rozróżnienia, a ich produkty są "wadliwe".

Najlepsze są kompletne pakiety i polecam pakiety Arcturus Sport. Są one nowym standardem z solidnym, zaawansowanym technologicznie AEG, dobrym akumulatorem i ładowarką oraz 1 roczną gwarancją dla ORYGINALNEGO właściciela.

Na tym etapie swojej kariery gracza... NIE ZMIENIAJ NICZEGO. Naucz się używać swojego narzędzia, zanim je zmienisz... i kolejny problem. Branża nie ma standardów... zmiana elementów niebędących rdzeniem nie jest tak łatwa jak na przykład 15 lat temu.

#3 ·
#1 Najlepszą bronią dla początkującego jest wynajęty AEG, a tuż za nim pożyczenie od znajomego, który gra od lat. Serio. Spróbuj tego sportu, zanim zainwestujesz ciężko zarobione pieniądze w broń, zwłaszcza jeśli jeszcze nie wiesz, która broń Ci się podoba. Airsoft to świetna zabawa, ale jest to również studnia bez dna, a do tego bardziej wymagająca niż niektórzy są gotowi zaakceptować.

#2 Broń to standardowy Arcturus, może G&G lub CYMA, jeśli poświęcisz trochę czasu na zbadanie, które z nich są wciąż dobrą ofertą. Załóż na nią optykę, jeśli chcesz, i chwyt pionowy, jeśli lubisz, ale posłuchaj powyższej rady - niczego nie modyfikuj wewnętrznie, dopóki nie pograsz kilka miesięcy. Zbyt wielu nowych ludzi inwestuje swoje pieniądze w „ulepszenia” od samego początku, które wcale nie są ulepszeniami, a czasem kończą się całkowitym zrujnowaniem broni; firmy takie jak evike z przyjemnością sprzedają Ci niskiej jakości części po zawyżonej cenie.

#3 Broń to używana od zaufanego znajomego. Staraj się unikać zakupów od kogoś, z kim nigdy nie spędziłeś czasu w prawdziwym życiu, chyba że jest właścicielem pola, na którym grasz: bardzo łatwo jest połączyć kilka zapasowych części i stworzyć coś, co jest w przybliżeniu podobne do broni, ale rozpadnie się na kawałki po pierwszym miesiącu poważnego użytkowania.

Kilka wskazówek - spróbuj zdobyć broń, która jest dość standardowa lub „kompatybilna z TM”; oznacza to, że istnieje większa niż przeciętna szansa, że ​​części z rynku wtórnego będą z nią współpracować, gdy dojdziesz do tego etapu swojej kariery. Spróbuj znaleźć karabin z ETU lub MOSFET, ponieważ pozwoli Ci to na używanie akumulatorów LiPo, które są znacznie lżejsze, mocniejsze i ładują się znacznie szybciej niż standardowe akumulatory NiMH z dawnych lat. Nie decyduj się na 1 broń - zrób listę wszystkich, które lubisz i zawęź ją do 3 najlepszych, a następnie zamieść tutaj post/wątek z pytaniem, którą z nich byśmy wybrali (i dlaczego), abyśmy mogli pomóc Ci uciec od znanych bubli. Spodziewaj się wydać tyle samo na gogle, maskę, rękawice itp., co na broń: nie możesz odzyskać zębów ani oczu, więc nie oszczędzaj na ich ochronie (ESS, Onetigris to renomowane marki). Podejdź do gry z odpowiednim nastawieniem. Nowi gracze często mają specyficzny zapach - bądź pokorny, używaj głowy, ucz się jak najwięcej od innych graczy, a w razie wątpliwości przyznaj się do błędu. Zajdziesz daleko, jeśli dasz radę! Co najważniejsze, baw się dobrze i nie traktuj airsoftu zbyt poważnie, chyba że jesteś na prawdziwym milsimie. Airsoft to generalnie tylko cosplay z zabawkami :)

• Like
Reactions: Guges Mk3
#4 ·
Bardzo przystępny cenowo - Dboys AKS74U
Teraz sprzedawany pod marką Golden Bell? A może Double Bell? Coś w tym stylu. Zmieniają nazwę, ale to te same litery. W pewnym momencie nazywali to Lancer Tactical.
90 dolarów
370 fps z .20
Używałem go przez lata, a nawet zgubiłem go w krzakach na kilka tygodni. Podniosłem go, strząsnąłem z niego wodę, wciąż działał.
Złamałem uchwyt przeładowania od fałszywego zamka, ale podobało mi się, jak mogłem czołgać się z gładką bronią. Czarna, cała plastikowa konstrukcja była niezwykle trwała i lekka, a broń działała wystarczająco dobrze do lunety, a nawet idealnie trzymała mocowanie lunety QD ak. Podawał każdy magazynek, jaki kiedykolwiek próbowałem. Nigdy się nie zablokował ani nie zaciął. Nigdy nie miałem żadnych problemów, z wyjątkiem tego, że śruba chwytu wypadła po roku. Myślę, że to było 60 centów w sklepie z narzędziami. Szkieletowa kolba była mocno zablokowana i działała idealnie przez lata, a ja bawiłem się nią co tydzień. Jakość plastiku i dopasowanie wszystkiego było po prostu niesamowite jak na tę cenę. To było dekadę temu, ale wciąż widzę te same bronie w sprzedaży, tylko ze zmianami marki, a czasem z nowymi kolorowymi meblami.

#5 ·
Wszystko od JG jest dobre. Naprawdę podobała mi się ergonomia i funkcjonalność g36k. Połączone razem tyle magazynków, ile chcesz, po 470 sztuk. Komora baterii miała maksymalnie 9,6 V, ale dzisiaj podłączyłbym ją do zewnętrznej baterii.

Przyjaciel miał blowback aks74. To było fajne. Działało świetnie.

Inny przyjaciel dostał system M4 S? Z fajną szyną, prawie jak hk416. To działało świetnie i naprawdę podobał mi się styl.

Jeden przyjaciel dostał coś ares m4 cqc, nie było przyjemnie przy tym pracować, ale sprawił, że działało. Drogie

A&K SVD springer. Łatwo znaleźć części do systemu kompresji, bierze vsr10? Części. łatwe w obsłudze. Świetna wydajność za cenę. Moją jedyną skargą jest to, że niektóre śruby były luźne. 140$

Galaxy mp5 (wycofany, ale każda tania metalowa skrzynia biegów mp5 będzie działać i będzie mniej więcej taka sama) niezawodna, ergonomia jest świetna, można budować świetnie do wszystkiego, 140$? Może wymagać ulepszenia sprężyny, ponieważ zwykle są one dostarczane ze sprężyną m80. Moje prędkości były nieco niskie, aby konkurować z karabinami AEG M100-M120.

Po prostu miałem szczęście z tanimi karabinami z pełną metalową skrzynią biegów, od prawie każdego producenta. Jedynym sposobem, w jaki się wyłączały, było to, że baterie leżały zbyt długo, rodzice wyrzucili wszystkie śruby, gdy miałem je rozebrane, lub spust elektrycznie utknął na mp5.

Moja pierwsza broń to przezroczysty p90 z może 280 fps i magazynkiem 600rd? To było super. Wytrzymał kilka lat, zanim coś stało się z silnikiem lub spustem. Nie możesz się pomylić z tanim klonem tokyo marui.

#6 ·
600 nabojów to nie klon TM... max mieli 300 i to źle działało.

#7 ·
Hej wszystkim,

Jestem nowy w airsofcie i szukam swojego pierwszego karabinu. Jest tak wiele opcji i czuję się trochę przytłoczony. Planuję grać głównie w gry na świeżym powietrzu z okazjonalnym CQB. Chcę czegoś niezawodnego, przyjaznego dla początkujących i niezbyt drogiego.
.....................
Dzięki z góry za pomoc nowicjuszowi !!

Z poważaniem,
Derek Theler
Zgadzam się z @mikedabomb, Osobiście mam kilka JG Works (aka Jing Gong, Golden Eagle ich dystrybutor HK, a także ich firma macierzysta, Fuxx "Company" Shenzhen CN) i pracowałem nad wieloma dla moich klientów (mody vs naprawy) (jestem rusznikarzem i "Airsoft-smithingiem"). Mają BARDZO budżetowe modele, po kilka bardzo ładnych modeli pośrednich (nie tak tanich), które mają kilka przemyślanych klonów marek innych niż chińskie, takich jak TM, G&G, VFC, KWA,
itd. Robią również kilka cholernie dobrych GBBR, które są oparte na najstarszym i najbardziej niezawodnym "WA System" (Western Arms, Japonia), które wiele innych znanych firm, takich jak VFC, G&G, WE Tech, pół-sklonowało z własnymi, drobnymi obrotami. Mam kilka JG W GBBR M4, bez skarg, poza "Szkoda, że Hop-up nie został lepiej wykonany". Lufy są ciasne przy kulkowym Mic'd 6.03, przyzwoitym polerowaniu, a system jest wystarczająco wydajny, aby uzyskać zasięg 225 stóp z .38BB, chociaż dokładność spada przy 150 stóp.

Wysoko polecam średniej klasy JG W "Golden Eagle" M4, znacznie ponad jakimkolwiek stylu "AK", ponieważ M4 mają tysiące ulepszeń i części zamiennych na rynku wtórnym w porównaniu do AK, przekonaj się sam na stronie internetowej każdego dużego sprzedawcy internetowego, niewiele dla AK

Mój ulubiony JG W "Golden Eagle" SBR M4 (mocno zmodyfikowany wygląd zewnętrzny) Gas Blowback z działającym tłumikiem. Umieszczę ten GBBR, który kosztował 149 dolarów w sprzedaży, w porównaniu do dowolnego VFC M4, który kosztuje 3 razy więcej $$ (chociaż nie uzyska tylu strzałów BB z jednym napełnieniem magazynka propanem, co VFC)!

Attachments

#8 ·
Calico Jack to dobry pistolet, który dobrze działa od razu po wyjęciu z pudełka. Ale znowu polecam najpierw wypożyczyć broń, aby sprawdzić, czy zamierzasz trzymać się tego hobby. Podczas gry możesz również zapytać ludzi o ich opinie.

#9 ·
Calico Jack to dobry pistolet, który dobrze działa po wyjęciu z pudełka. Ale znowu polecam najpierw wypożyczyć broń, aby sprawdzić, czy zamierzasz trzymać się tego hobby. Również podczas gry możesz zapytać ludzi o ich opinie.
Możesz tego nie wiedzieć, ale "WIĘKSZOŚĆ" pistoletów Airsoft marki Evike's "Matrix" (karabiny i pistolety) jest w rzeczywistości WYKONANA DLA NICH (Matrix to tylko "naklejony re-branding") przez JG Works (aka Golden Eagle, ich firma marketingowo-dystrybucyjna HK) Evike oszukiwał klientów przez lata, że Matrix i EMG to firma produkcyjna, nie są, tylko "kupujący na podstawie umowy" od chińskich firm takich jak JG Works (Fuxx Co). NIEKTÓRE z modeli Matrix GE AEG i GBB są gorszymi pistoletami kontraktowymi w porównaniu do samodzielnie sprzedawanych marek JG W lub Golden Eagle. "Oszczędzają" na częściach wewnętrznych, które zużywają się szybciej niż droższe modele marek "JG W lub GE". Evike może również udać się do innych chińskich producentów niższego szczebla, aby uzyskać inne pistolety Airsoft z rebrandingu "Matrix".

Myślę, że Guges Mk3 w większości się ze mną zgodzi, on zna ten chiński rynek dość dobrze. Moje doświadczenie jest takie, że kupiłem wiele JG W GBBR i kilka GPPP i naprawdę poznałem je od podszewki. Myślę, że z mojego doświadczenia, Airsoft wyprodukowany przez JG W jest O WIELE lepszy niż CYMA.

#11 ·
I muszę być w mniejszości: Lubię JG, a przynajmniej ich stare projekty. Tanie i wiem, czego się spodziewać, generalnie dobrze reagują na modyfikacje i ulepszenia i generalnie mają dość dobrą kompatybilność z częściami z rynku wtórnego.

#12 ·
To dlatego, że części z rynku wtórnego to te same części, które znajdują się w tanich chińskich replikach AEG.

#13 ·
Hej Derek,
Solidny wybór, jeśli chodzi o AEG, szczególnie do gry na świeżym powietrzu z domieszką CQB. Masz rację, że G&G, Lancer Tactical i CYMA to świetne marki dla początkujących.
Szybka informacja: Niektórzy sprzedawcy airsoftu zmieniają nazwy pistoletów OEM pod efektownymi etykietami, które czasami są wyposażone w tańsze elementy wewnętrzne. To jak kupowanie tajemniczego burgera, możesz dostać stek lub możesz dostać wypełniacz sojowy. Dlatego polecam trzymać się oryginalnych karabinów marek znanych marek, takich jak G&G lub linia Platinum CYMA. Dostajesz to, co widzisz, bez niespodzianek.
Airsoft Station to jedno z miejsc, w którym modele są wyraźnie wymienione według marki, więc wiesz, że dostajesz legalne konstrukcje, a nie tylko zamiany naklejek. Wybierz coś solidnego, ćwicz najpierw i zachowaj ulepszenia na czas, gdy będziesz gotowy dopracować swój styl gry.
Ciesz się grą. Do zobaczenia na polu (miejmy nadzieję, że nie po niewłaściwej stronie lufy).
BB-slinger z zbyt dużą ilością mid-capów i zbyt małą ilością weekendów

#14 ·
Linia CYMA Platnum to marka eksportowa Umbrella. Każda fabryka Airsoft bez licencji eksportowej może eksportować w ramach licencji eksportowej CYMA (kiedy pamiętają o jej terminowym odnowieniu...)

Dla tego AEG, który jest teraz sprzedawany

Image

To AEG wykonany z części zapasowych/nadprodukcyjnych... KeyMod umarł ponad 8 lat temu...